Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Onze missie

Wij willen het anders doen dan de rest. En geloof ons, dat is echt niet zo moeilijk als het lijkt. Wij geloven erin dat alle beetjes helpen.

Wij maken ons sterk voor een beter milieu in de breedste zin van het woord: we doneren een deel van onze winst aan goede doelen en investeren in groene initiatieven.

Wij weten ook wel dat een smartphone - en eigenlijk alle gadgets of spulletjes die je aanschaft - niet de meest milieuvriendelijke aanschaf is, maar aangezien we er allemaal aan moeten geloven, proberen wij wel die negatieve lading in iets positiefs om te zetten.

Dat doen we samen met jou door onze producten voor een goede prijs aan te bieden en geweldige service te leveren.

En geloof het of niet, maar de unieke combinatie van goede prijzen, geweldige service én maatschappelijk verantwoord ondernemen werkt zonder problemen. We hopen hiermee een positieve boodschap uit te sturen en andere bedrijven ervan te overtuigen hetzelfde te doen.

Die positieve boodschap krijgt uiteraard extra overtuigingskracht bij elke groeispurt die wij doormaken. Door bij Overnight Telecom.nl je nieuwe (of Tweedekans) smartphone of accessoire aan te schaffen en een review achter te laten, help je ons en iedereen om je heen.

Milieu & toekomst

Het milieu en onze ecologische voetprint is belangrijk voor ons. Hier een greep uit de dingen die wij doen om ons steentje bij te dragen:​

- Wij verpakken onze producten in (deels) gerecyclede verzendenveloppen en/of -dozen. De enveloppen met noppenfolie kunnen direct bij het plastic afval, de papieren enveloppen en de dozen bij oud papier/karton.

- Bijgevoegde pakbonnen, facturen en ander geprinte materialen wordt altijd op gerecycled en/of biologisch afbreekbaar/recyclebaar materiaal geprint. Ook de sticker die we op de buitenkant van onze verzendverpakking plakken. Deze mogen bij oud papier/karton.

- Verzendingen worden gebundeld en eens per dag verzonden.

- Wij printen onze eigen facturen niet uit: onze boekhouding is digitaal.

- Ons afval wordt gerecycled.

- Onze leveranciers bevinden zich gewoon in de Europese Unie, voornamelijk in Nederland, België en Duitsland. China is net wat te ver voor ons.

- We ondersteunen lokale ondernemers door bijvoorbeeld onze eigen computerapparatuur in de buurt aan te schaffen.

- Onze inventaris bestaat uit zoveel mogelijk tweedehands meubilair en apparatuur.

- Verpakkingsmaterialen en andere hulpmiddelen bestellen wij in Nederland.

- Onze winst wordt gebruikt om te investeren in en doneren aan goede en groene initiatieven en milieuvriendelijke oplossingen, zoals zonnepanelen en de voedselbank.

- Wij zijn er voor de langere termijn. Geef ons de tijd om te groeien en zo onze naam op de kaart te zetten.

Goed idee?

Heb jij nu een goed idee of groen initiatief waarmee wij onze maatschappelijke betrokkenheid kunnen vergroten? Laat het ons weten!

Contactformulier

Contactinformatie